BETA

Programme

Скъпи колеги,

В рамките на XXX-та юбилейна международна конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски език, която ще се проведе на 9 и 10 септември 2023 г. в УНСС, гр. София, ще имате възможност да се включите в едночасово обучение на тема „Using mozaBook in the English language classroom“. Ще се запознаете с основните функционалности на образователния презентационен софтуер mozaBook, който е съществена част от разработената от МОН единна eлeктpоннa платформа зa образователни услуги и съдържание – „Дигитална раница“.

Събитието, с презентатори Лина Янбастиева-Петрова и Женя Теллалова, ще се проведе на 10 септември, от 11:50 ч. до 13:00 ч.

Обучението е насочено предимно към работещите в системата на училищното образование, но би представлявало интерес и за онези от Вас, склонни да внедряват съвременни технологии в преподавателската си работа. Всички присъстващи ще получат по електронен път сертификат за участие в обучението (без кредит), издаден от MOZAIK Education.

Очакваме Ви!

Уважаеми учители,

Тази година по време на юбилейната 30-та международна конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски /БАПА/ ще се проведе обучение за повишаване професионалната квалификация на учителите по английски език. Обучението е съвместна инициатива на Издателска група „Просвета" и БАПА и цели да насърчи професионалното развитие на колегията, както и приобщаването към професионални организации. Домакин на конференцията на 9 и 10 септември 2023 г. е Университетът за национално и световно стопанство /УНСС/.

Обучението е на тема „TEACH ENGLISH DIFFERENTLY: Planning a foreign language lesson for secondary school students" с лектор Цветелена Таралова и гост-лектор Десислава Петкова. Насочено е към преподавателите по английски език в гимназиален етап и дава възможност за получаване на 1 квалификационен кредит (Програма 44 на Издателска група „Просвета", която е одобрена от МОН и вписана в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти). Курсът е в две части – присъствено и онлайн.

Първата част ще се проведе от 11.45 до 13.00 ч. на 9 септември, събота, в рамките на конференцията. Втората част е на 16 септември, събота, от 10 ч. до 15 ч. изцяло в електронна среда с достъп през платформата е-просвета. Участие в нея могат да вземат САМО учителите, които са се включили в първата (присъствена) част.

Учителите, които изберат курса, ще могат да се възползват от преференциалната такса за участие в конференцията на членовете на БАПА, която ще включва и едногодишно членство в организацията и следва да се регистрират като участници при записването си за обучението.

В конференцията на БАПА ще участват колеги от България, САЩ, Кипър, Гърция, Сърбия, Черна Гора, Молдова, Република Северна Македония, Чехия, Полша, Албания, Словакия и др. Участниците ще получат сертификат и ще имат възможността да обменят опит и добри практики, както и да установят и задълбочат контактите си с колеги от страната и чужбина. БАПА предоставя възможност за публикуване на доклади и статии в своя електронен бюлетин, който излиза два пъти в годината и се разпространява в целия свят чрез партньорски асоциации.

Очакваме Ви!

BETA 2023 E-brochure

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

BETA 2023 Programme

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.